Nieuw Vocaal Amsterdam

Van 2009 t/m 2020 was ik werkzaam bij Nieuw Vocaal Amsterdam (Voorheen: het Nieuw Amsterdams Kinderkoor). Deze klassieke koorschool voor kinderen van 4 t/m 25 jaar is in die jaren uitgegroeid naar 350 leerlingen.

Als docent van het NVA was ik verantwoordelijk voor een groot deel van de solfege- en muziektheorielessen aan jongens en meisjes tussen de 6 en 16 jaar. De kinderen gaf ik in kleine groepjes les waarbij de kinderen zowel individueel als in groepsverband beide vakken krijgen. De kinderen leren zelfstandig solfege (noten leren lezen zingen) aan de hand van de eigen methode Nachtegaal die ik mee heb ontwikkeld.

Daarnaast was ik ook als één van de dirigenten verbonden aan dit koor.

De kinderen leren bij het NVA hun stem optimaal te ontwikkelen. Qua muziektheorie leren de kinderen alles wat ze moeten weten. Ze leren bijvoorbeeld alle (kerk)toonsoorten en zingen t/m 7 mollen/kruizen van blad in alle mogelijke maatsoorten. 

Daarnaast krijgen de kinderen naast de zang- en koorlessen in groepsverband les in improvisatie, compositie, gehoorvorming, prima vista zingen en analyse in alle vormen.

Het Nieuw Vocaal Amsterdam is partner van het Conservatorium van Amsterdam en de Nederlandse opera & ballet. Daarnaast is er een samenwerking met de Stichting Leerorkest.

Kijk voor meer informatie over het Nieuw Vocaal Amsterdam op www.nieuwvocaalamsterdam.nl

Voor muziek van de kinderen van het Nieuw Vocaal Amsterdam, kijk op het YouTube-kanaal!